tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Kabaczki faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kabaczki faszerowane mięsem wieprzowym

Kabaczki faszerowane

Składniki:

Kabaczki faszerowane

 

Sposób przygotowania:

Kabaczki faszerowane
Kabaczki obrać, pokroić na połowy, lyżeczką usunąć pestki i miąższ, napełnić farszem. Farsz: mięso mielone, ryż ugotowany na sypko, cebulę drobno pokrojoną i przysmażoną na 1 łyżce tłuszczu, sól, pieprz dobrze razem wymieszać. Następnie nadzienie kabaczki zrumienić na tłuszczu , przełożyć do rondla, zalać 1/2 l wywaru z mięsa lub 1/2 l wody z rozpuszczonymi 3 kostkami bulionowymi i dusić do miękkości. W końcu zalać śmietaną rozbitą z mąką i zagotować. Sos powinien być zawiesisty.

Tagi:

ryż kabaczki