wieza1987

wieza1987

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Kabaczki nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wspaniałe kabaczki na rodzinne spotkania przy stole

Kabaczki nadziewane

Składniki:

Kabaczki nadziewane

 

  • 2.5 kg kabaczków
  • 1,5 kg nadzienia dowolnego
  • SOS
  • 7 dag masła
  • 5 dag mąki
  • 5 dag koncentratu pomidorowego
  • 3 dag cukru
  • 15 g soli
  • 1 g pieprzu
  • 5 dag koperku

Sposób przygotowania:

Kabaczki nadziewane
Kabaczki umyć, cienko obrać, pokroić w poprzek w krążki na 10 części. Nasiona wybrać, pozostawić warstwę miękiszu jako podstawę krążka. We wgłębienie nakładać nadzienie. Można również wydrążyć kabaczki ugotować w niedużej ilości wody, pod przykryciem lub upiec w piekarniku. Z masła i mąki przygotować jasną zasmażkę, dodać koncentrat pomidorowy, cukier sól i pieprz, dodać do kabaczka zagotować. Na koniec dodać posiekany koperek.

Tagi:

sosy kabaczki