Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Kabaczki nadziewane po sułtańsku

  • 1
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Kabaczki umyć, obrać, opłukać, przekrajać wzdłuż na połówki, wydrążyć

Kabaczki nadziewane po sułtańsku

Składniki:

Kabaczki nadziewane po sułtańsku

 

  • ok 1 kg kabaczka (najlepiej 4 średnie, twarde)
  • 200 g sera twarogowego
  • 2 żółtka
  • 50 g żółtego twardego sera
  • 1 łyżka tłuszczu do polania
  • 2-3 łyżki śmietany
  • 40 g rodzynków
  • 40 g migdałów
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kabaczki nadziewane po sułtańsku
Kabaczki umyć, obrać, opłukać, przekrajać wzdłuż na połówki, wydrążyć środki, posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 minut. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, zetrzeć, połączyć ze zmielonym twarożkiem, śmietaną, żółtkami i opłukanymi rodzynkami. Doprawić, posypać startym serem, polać tłuszczem i upiec w piekarniku skrapiając wodą.

Tagi:

sery ser kabaczki