Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kabaczki panierowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kabaczki podawać na gorąco

Kabaczki panierowane

Składniki:

Kabaczki panierowane

 

  • 1 szt kabaczek,
  • 2 szt jajka,
  • 1/2 szkl mąka,
  • 1 szkl bułka tarta,
  • 2 łyżeczki przyprawa kucharek,
  • do smaku pieprz,
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kabaczki panierowane
Kabaczki obrać, pokroić na plastry gr 1 cm, oprószyć przyprawą kucharek i pieprzem. Obtaczać w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.