Sposób przygotowania:
Kacze nóżki z wędzonymi śliwkami
Kacze nóżki dokładnie oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Na zimnej patelni układamy przygotowane wcześniej mięso i stawiamy na gazie. Obsmażamy z każdej strony na ładny rumiany kolor. Wytopiony tłuszcz zlewamy do pojemniczka.
Na patelnię z obsmażonym mięsem wrzucamy śliwki i chwilę smażymy. Wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy przyprawy i rozmaryn.
Dusimy na wolnym ogniu do zredukowania sosu.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Na zimnej patelni układamy przygotowane wcześniej mięso i stawiamy na gazie. Obsmażamy z każdej strony na ładny rumiany kolor. Wytopiony tłuszcz zlewamy do pojemniczka.
Na patelnię z obsmażonym mięsem wrzucamy śliwki i chwilę smażymy. Wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy przyprawy i rozmaryn.
Dusimy na wolnym ogniu do zredukowania sosu.
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Jagodowa
ajrinwu