Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kaczka duszona z grzybami

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Oczyszczoną kaczkę najlepiej w całości natrzeć solą, czosnkiem, a następnie

Kaczka duszona z grzybami

Składniki:

Kaczka duszona z grzybami

 

  • kaczka

 

 

  • majeranek

 

 

  • 2 dag tłuszczu

 

  • cebula

 

 

  • zielenina

Sposób przygotowania:

Kaczka duszona z grzybami
Oczyszczoną kaczkę najlepiej w całości natrzeć solą, czosnkiem, a następnie pokroić na porcje. Obrumienić je na tłuszczu, dodać pokrajaną cebulę i grzyby, podsmażyć, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem. Gdy mięso miękkie, można zalać potrawę szklanką śmietany wymieszanej z łyżeczką mąki lub tylko posypać sporą ilością zieleniny. Podawać z kaszą lub ziemniakami i sałatą z czerwonej kapusty.

Tagi:

kaczka grzyby