Sposób przygotowania:
Kaczka na chrupko z orzechami
Mięso nacieramy solą, smarujemy sosem sojowym, przykrywamy i odstawiamy na 1/2 godziny w chłodne miejsce.Do alkoholu dodajemy 2 szklanki wody i zagotowujemy. dodajemy kaczkę i dusimy 30 minut.Potem pieczemy 15 minut w 215 *C.Odlewamy 1,5 szklanki wywaru z kaczki, zbieramy z tego tłuszcz, przecedzamy resztę i zagotowujemy.Wrzucamy do wrzątku pokrojone w plasterki marchewkę i pieczarki oraz pokrojona w kostkę paprykę.Gotujemy 3 minuty.Zagęszczamy woda z mąką.Doprawiamy sola, pieprzem, cukrem i sosem sojowym. Zrumieniamy nerkowce bez tłuszczu. Podajemy Kaczkę obłożoną, pieczarkami,marchewką i posypaną orzechami.Sos podajemy osobno. Wspaniale smakuje z ryżem.Smacznego!