Sposób przygotowania:
Kaczka na kiszonej kapuście i owocach
Kaczka na kiszonej kapuście i owocach. Kaczkę dokładnie umyć w środku i na zewnątrz. Podzielić na porcje. Kiszoną kapustę wymieszać z owocami, i pokrojoną papryką, przełożyć do namoczonego w wodzie rzymskiego garnka. Posypać warzywkiem. Na to ułożyć podzieloną kaczkę, posolić, doprawić pieprzem. Polać wywarem. Przykryć i dusić. Pod koniec pieczenia wyjąć kawałki kurczaka (można dodatkowo zapiec je na chrupiąco). Do kapusty i owoców dodać niewielką ilość wywaru z mąką ziemniaczaną. Podawać do kaczki.
Do potrawy pasują kluski ziemniaczane.
Wartość odżywcza n.o ok. 800 kcal
Do potrawy pasują kluski ziemniaczane.
Wartość odżywcza n.o ok. 800 kcal
aniamoderska
Dutkiewicz
To tak dla zmyłki, aby gotujący nie zaspał ;)
gocha
Dutkiewicz
kaczka kaczka, machnąłem się a nie mogę poprawić, bo nie ma edycji :/
Ewelina
darek112
elutka