Ania Hosz

Ania Hosz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 198]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Kaczka polska z chińska nutą

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Kaczkę zamarynować w marynacie z w/w. składników. Piec w rękawie foliowym a po godzinie dalej w brytfance.

Kaczka polska z chińska nutą

Składniki:

Kaczka polska z chińska nutą

 

Sposób przygotowania:

Kaczka polska z chińska nutą
Z chrzanu, oleju, sosu sojowego, imbiru, goździków, gałki muszkatołowej,posiekanej drobno żurawiny oraz startych gruszek zrobić zaprawę( marynatę). Kaczkę natrzeć na noc zaprawą. Rano kaczkę z cała marynatą i ½ szkl wody posolić, popieprzyć i upchać do rękawa foliowego. Piec 60 minut. Po godzinie wyjąć kaczkę z rękawa przełożyć do brytfanki i piec jeszcze około 40 minut polewają co 10 minut sosem spod kaczki.

Tagi:

sosy kaczka