Sposób przygotowania:
Kaczka w owocowym sosie
Mięso umyć,wysuszyć papierowym ręcznikiem,natrzeć solą,pieprzem i płatkami chili.Włożyć do miski,zalać sokiem z porzeczki i czarnego bzu,sosem sojowym i octem balsamicznym.Wrzucić żurawinę,jałowiec,wszystko wymieszać,przykryć miskę folią spożywczą i wstawić na kilka godzin lub całą noc do lodówki.Wyciągnąć mięso,naciąć skórę tak by nie uszkodzić mięsa,położyć na rozgrzaną patelnię,smażyć,odwracając porcje, do momentu aż skóra będzie rumiana.Zmniejszyć ogień i do zrumienionego mięsa dolać pół szklanki wody bądź bulionu oraz powstały z marynowania sok.Mięso dusić pod przykryciem przez ok. 2 ,w razie konieczności dolać więcej wody lub bulionu.Mięso wyszło bardzo smaczne,wytworzyl się rownież wspaniały,aromatyczny sosik.Smacznego:)
Krysiunia
Netka
Dziekuje i polecam:)
evita0007
cherry
Netka