Sposób przygotowania:
Kaczka w śliwkowym sosie
Śliwki namoczyć w 1,5 szklanki wody ( godzinę przed przygotowaniem).
Udka oprószamy pieprzem, majerankiem i obsmażamy na oleju na złoty kolor. Dodajemy namoczone śliwki razem z wodą w której się moczyły i kostkę. Dusimy pod przykryciem aż mięso będzie mięciutkie. Na koniec z mięsa wyciągamy śliwki i trochę wywaru i miksujemy blenderem. Przelewamy powrotem do mięsa i mieszamy.
Udka oprószamy pieprzem, majerankiem i obsmażamy na oleju na złoty kolor. Dodajemy namoczone śliwki razem z wodą w której się moczyły i kostkę. Dusimy pod przykryciem aż mięso będzie mięciutkie. Na koniec z mięsa wyciągamy śliwki i trochę wywaru i miksujemy blenderem. Przelewamy powrotem do mięsa i mieszamy.
Szeptucha