Sposób przygotowania:
Kaczka z jabłkami i sosem curry
Kroimy marchewkę i cebule w dużą kostkę.Nacinamy skórkę kaczki w kratkę,oprószamy solą i pieprzem i obsmażamy na tłuszczu po 3 minuty z każdej strony.Potem wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25 minut w temperaturze 180*C.Wyjmujemy mieso na półmisek.Na tłuszczu w którym piekła się kaczka obrumieniamy cebulkę z marchewką.Wsypujemy do niej curry.Wlewamy sok jabłkowy,wino,miód i śmietanę.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i doprowadzamy do wrzenia.Kroimy jabłka w grube plasterki,siekamy drobno orzeszki.Wrzucamy jabłka i orzeszki do sosu.Mieszamy.Zagęszczamy mąką i znów doprowadzamy do wrzenia.Podajemy mięso pokrojone w grube plasterki, obłożone jabłkami z sosu i polane sosem.Najlepiej smakuje z ryżem.Smacznego!!!