Sposób przygotowania:
Kaczka z owocami mango (Chiny)
Mango obrać i usunąć pestki. Owoce pokroić w paseczki. Połowę owoców zmiksować z bulionem jednolitą masę.
Kaczke natrzeć czosnkiem i imbirem. W woku rozgrzac olej i smażyć piersi, przewracając na drugą stronę. Wyjąć kaczkę, zachowując olej. Mięso umieścić na ruszcie, położonym na brytfannie i wstawic do piecyka rozgrzanego do 220°C na 20 minut.
W międzyczasie mango i bulion przelać do rondelka i dodać ocet i sos sojowy. Zagotować i trzymać na dużym ogniu mieszając, aż połowa odparuje.
Rozgrzać w woku zachowany olej, wrzucić pora i resztę mango i smazyć, mieszająć ok. 1 minuty, uważajac na mango, by sie nie porozpadało! Przełożyć na gorący półmisek i trzymać w cieple.
Upieczoną kaczkę pokroić i ułożyć na porze i mango. Polac sosem, przybrać i podawać.
Kaczke natrzeć czosnkiem i imbirem. W woku rozgrzac olej i smażyć piersi, przewracając na drugą stronę. Wyjąć kaczkę, zachowując olej. Mięso umieścić na ruszcie, położonym na brytfannie i wstawic do piecyka rozgrzanego do 220°C na 20 minut.
W międzyczasie mango i bulion przelać do rondelka i dodać ocet i sos sojowy. Zagotować i trzymać na dużym ogniu mieszając, aż połowa odparuje.
Rozgrzać w woku zachowany olej, wrzucić pora i resztę mango i smazyć, mieszająć ok. 1 minuty, uważajac na mango, by sie nie porozpadało! Przełożyć na gorący półmisek i trzymać w cieple.
Upieczoną kaczkę pokroić i ułożyć na porze i mango. Polac sosem, przybrać i podawać.
Gość