Sposób przygotowania:
Szaszłyki z kurczakiem, warzywami i letnią sałatką
Szaszłyki: Fileta z kurczaka pokroić na kawałki, posypać przyprawą kebab-gyros, odstawić do lodówki do zamarynowania.
Cukinię pokroić na plasterki, plasterki na połówki, paprykę w grubą kostkę, cebulę na ćwiartki. Warzywa polać oliwą, posypać ziołami prowansalskimi. Na patyczki nabijać kurczaka i warzywa. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 35 minut.
Sałatka: Mozarellę pokroić w kostkę, pomidora w kostkę, ogórka w półplasterki. Do warzywa dodać mix sałat oraz kukurydzę, polać oliwą i sokiem z cytryny. Wymieszać.
Grzanki: Bułkę pokroić na male kromki, każdą kromkę posmarować masłem, posypać czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 5 minut.
Cukinię pokroić na plasterki, plasterki na połówki, paprykę w grubą kostkę, cebulę na ćwiartki. Warzywa polać oliwą, posypać ziołami prowansalskimi. Na patyczki nabijać kurczaka i warzywa. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 35 minut.
Sałatka: Mozarellę pokroić w kostkę, pomidora w kostkę, ogórka w półplasterki. Do warzywa dodać mix sałat oraz kukurydzę, polać oliwą i sokiem z cytryny. Wymieszać.
Grzanki: Bułkę pokroić na male kromki, każdą kromkę posmarować masłem, posypać czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 5 minut.
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2