Sposób przygotowania:
Kadhai paneer
Wykonanie: 1. Paneer kroimy w kostkę, paprykę na kawałki ok. 3x3cm. 2. Pomidory miksujemy w blenderze razem z imbirem. 3. Podsmażamy paneer mieszając przez ok. 2 minuty, zdejmujemy z patelni zanim zacznie zmieniać kolor. 4. Podsmażamy paprykę i dusimy dopóki nie zmięknie, następnie zdejmujemy ją z patelni. 5. Wrzucamy na patelnię asafetydę i nasiona kuminu. Chwilę smażymy, po czym dodajemy pomidory, kolendrę, kurkumę, pieprz kajeński i sól. Gotujemy kilka minut na średnim ogniu. 6. Dodajemy paprykę i paneer i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 5 minut.
Netka
paheli
Asafetyda to przyprawa, po polsku zwana smrodzieńcem, ale tak naprawdę nie ma strasznie intensywnego zapachu, więc bez obaw ;) Jeśli mieszkasz w Warszawie, to możesz ją kupić w Składzie Bananów w okolicy Metra Służew.
Netka
Dzieki ,dzieki::)Co pawda w Waszawie nie mieszkam ale teraz juz wiem co to asafetyda :)Rozejrze sie za takim czyms tutaj.Pozdrawiam
evita0007