Sposób przygotowania:
Kaiserschmarren - Omlet Cesarski
Jajka rozdzielic. Bialka ubic na bardzo sztywna piane, dodajac do ubijania cukier i sol. Zoltka wraz z mlekiem, maka, cukrem waniliowym wymieszac na jednolita plynna mase. Lekko wmieszac piane z bialek. Na patelni rozgarzac lyzke sklarowanego masla. Z tej porcji omlet pieczemy na 4 razy. Ok dwie chochle jak do zupy nalac na patelnie. Przykryc pokrywka. Uwazac byc nie byl zbyt duzy ogien. Za kilka minut widac, ze brzegi zaczynaja sie scinac a omlet bardzo rosnie do gory. Wtedy duza lopatka do plackow przewrocic omlet na druga strone. Wtedy juz nie przykrywac tylko po chwili pieczenia na drugiej stronie, drewnianymi lopatkami porozrywac omlet na male kawalki. Przeplozyc na talerz. Posypac cukrem pudrem Mozna podawac z konfirurami lub sosem owocowym ze swiezo zmiksowanych owocow ś bita smietana. Mozliwosci jest wiele. Smacznego.