Sposób przygotowania:
Kajmakowa karpatka
Ciasto: margarynę przekładamy do rondelka wlewamy wodę dodajemy szczyptę soli i gotujemy.Gdy zawrze wsypujemy powoli mąkę pszenną i energicznie mieszamy do czasu aż masa zacznie odchodzić od ścianek naczynia. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Gdy masa będzie zimna wbijamy po jednym jajku cały czas mieszając,aż do skończenia jajek,pod koniec wsypujemy proszek do pieczenia i jeszcze raz dokładnie mieszamy mikserem. Tak przygotowane ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy do wyłożonych pergaminem dwóch jednakowych blaszek o wym 23/35 cm wkładamy do nagrzanego do 180*c i pieczemy około 25 minut. Studzimy na kratce kuchennej.Krem kajmakowy: Na mleku gotujemy budyń zostawiamy do wystygnięcia. Masło ucieramy na puszysto dodajemy po łyżce zimnego budyniu toffi i ucieramy na krem pod koniec dodajemy do kremu masę kajmakową i miksujemy wszystko razem do połączenia. Tak przygotowanym kremem przekładamy jeden płat ciasta i przykrywamy drugim. Ciasto schłodzić w lodówce.Oprószamy cukrem pudrem przed podaniem. Smacznej uczty życzę;)