Sposób przygotowania:
Kajmakowy sernik z kajmakową pianką i czekoladą
Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę,stopniowo dodajemy po jednym jajku i żółtku. Do utartej masy dodajemy pozostałe składniki,budynie w proszku,proszek do pieczenia,ser i kajmak.Dokładnie ucieramy. Masę serową przekładamy do blaszki o wymiarach 24 cm x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 60 minut w temperaturze 170 stopni.Upieczony sernik studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i studzimy. Kremówkę ubijamy na sztywno,dodajemy kajmak i wystudzoną żelatynę,dokładnie miksujemy. Piankę wykładamy na sernik.Czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy piankę.Odstawiamy do lodówki do stężenia.
Nina W.
Babeczka35
Sernik jest bardzo pyszny:)