Sposób przygotowania:
Krówkowy sernik
Ser zmieliłam raz w maszynce do mięsa , białka oddzieliłam od żółtek , żółtka dodałam do twarogu razem z margaryną i cukrami zmiksowałam , następnie rozpuściłam budyń i sernikx z mlekiem dodałam do utartych z serem żółtek,białka ubiłam na sztywno. Do masy dodałam gotowy kajmak trochę kajmaku odłożyłam w puszce-do polania wierchu, wymieszałam a na koniec pianę z białek i mieszałam już łyżka. Herbatniki ułożyłam na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym ,wylałam sernik i wstawiłam do piekarnika i piekłam 50 min w temp 170* Zostawiłam do ostudzenia. Resztę pozostałego kajmaku podgrzałam z 2 łyżkami mleka aby masa była bardziej płynna i ciepłą rozsmarowałam na chłodnym serniku ułożyłam resztę herbatników. Z margaryny cukru i wody zrobiłam polewę i polałam nie regularnie ułożone herbatniki , zostawiłam do stężenia. Polecam ten serniczek bo jest idealny! Robiłam na dużej blaszce standardowej wychodzi dosyć wysoki.
aneczka84
2milutka
Szkoda że nie mogę Was poczęstować:(
monikaT83
2milutka
Dzięki Moniczko:)) obie wersje są pycha..mimo diety skusiłam się na malusi kawałeczek:)spali się na basenie:D
monikaT83
2milutka
Trzeba by wynieść się z Gotujmy.pl i nic nie gotować ku niezadowoleniu domowników;)
2milutka
ani nie piec :D
monikaT83
2milutka
masz rację:)
monikaT83
2milutka
a ja właśnie sałatkę z kuskus tworzę:D
monikaT83