Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kakaowa drożdżówka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciasto drożdżowe zamiast w wypiekaczu można upiec w tradycyjnym piekarniku.

Kakaowa drożdżówka

Składniki:

Kakaowa drożdżówka

 

 

Sposób przygotowania:

Kakaowa drożdżówka
Podgrzać 250 ml wody, wlać do wypiekacza wbić jajka, dodać roztopione, wystudzone masło.[Zamiast mleka w proszku i wody do ciasta drożdżowego można dodać naturalne mleko]. W następnej kolejności wsypać mąkę, mleko w proszku, kakao i cukier. Na wierzch dodać pokruszone drożdże. Włączyć urządzenie do wypieku chleba na program chleb słodki. Po 20 minutach wsypać rodzynki i pozostawić do upieczenia.

Tagi:

jajko jajka