Sposób przygotowania:
Kakaowe babeczki z budyniem
Masło nie powinno byc bardzo miękkie. Masło siekamy z mąką i cukrem pudrem, następnie dodajemy jajka i zagnitamy jednolite ciasto. Kiedy ciasto dokładnie zarobimy dodajemy kakao (jeśli dodamy kakao na koniec ciasto będzie mieć różne odcienie, a nie bedzie jednolicie ciemne). i ponownie zagniatamy.
Ciasto dość cienko walkujemy nakładamy do foremek, do każdej wkładamy po kilka fasolek i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180* przez 10 minut.
w niedużym garnku nastawiamy szklanke mleka, a 0,5 szklance wody rozpuszczamy budyń, który wylewamy na gotujące się mleko - gotujemy gęsty budyń.
Letni budyń nakładamy do babeczek, dekorujemy plasterkiem banana oraz rodzynkami
Ciasto dość cienko walkujemy nakładamy do foremek, do każdej wkładamy po kilka fasolek i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180* przez 10 minut.
w niedużym garnku nastawiamy szklanke mleka, a 0,5 szklance wody rozpuszczamy budyń, który wylewamy na gotujące się mleko - gotujemy gęsty budyń.
Letni budyń nakładamy do babeczek, dekorujemy plasterkiem banana oraz rodzynkami