Sposób przygotowania:
Kakaowe babeczki z orzechami laskowymi
Margarynę Kasia rozpuścić i zostawić do ostygnięcia.
Wymieszać sypkie produkty, czyli cukier, mąkę, proszek do pieczenia i kakao.
Melko zmiksować z jajkami i szczyptą soli, wlać do sypkich produktów, dodać wystudzoną Kasię, zmiksować.
16 foremek wysmarować olejem, nakładać łyżką masę do 3/4 wysokości foremki, na ciasto wsypywać pół łyżeczki orzechów, wymieszać i posypać resztą orzechów.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni, piec 15-18 minut.
Wymieszać sypkie produkty, czyli cukier, mąkę, proszek do pieczenia i kakao.
Melko zmiksować z jajkami i szczyptą soli, wlać do sypkich produktów, dodać wystudzoną Kasię, zmiksować.
16 foremek wysmarować olejem, nakładać łyżką masę do 3/4 wysokości foremki, na ciasto wsypywać pół łyżeczki orzechów, wymieszać i posypać resztą orzechów.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni, piec 15-18 minut.