Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kakaowe ciasteczka z marmoladą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasteczka są bardzo kruche, łatwe i szybkie do zrobienia.

Kakaowe ciasteczka z marmoladą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kakaowe ciasteczka z marmoladą

 

  • 25 dag margaryny
  • 10 dag masła
  • 3 szkl mąki pszennej
  • 3 łyżki kakao
  • 3 jajka
  • 20 dag cukru pudru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 dag marmolady różanej
  • płatki migdałowe

Sposób przygotowania:

Kakaowe ciasteczka z marmoladą
Do miski włożyć masło, margarynę, dodać całe jajka, cukier puder i cukier waniliowy. Zmiksować na gładką masę. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia, miksując połączyć. Gotowe ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać ciasteczka na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Na środku każdego ciastka ułożyć kosteczkę marmolady. Blaszkę z ciasteczkami włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temp 180 stopni około 15 minut. Upieczone ozdobić płatkami migdałowymi.
Kakaowe ciasteczka z marmoladą
Gotowe ciasto włożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać ciasteczka
Kakaowe ciasteczka z marmoladą
Na środek każdego ciastka ułożyć kosteczkę marmolady

Tagi:

jajko jajka