Sposób przygotowania:
Kakaowe ciasto z gruszkami
Margarynę rozpuścić na gazie z kakao i z białym cukrem. Od razu po zdjęciu garnuszka z gazu z rozpuszczoną z dodatkiem cukru i kakao margaryną, z której powstała jakby polewa kakaowa, wymieszać zawartość garnuszka z olejem i odstawić gorące, połączone składniki do ostygnięcia. Ostygniętą zawartość garnuszka zmiksować z jajkami, szczyptą imbiru i z cukrem waniliowym. Do zmiksowanych składników dodać mąkę przesianą wraz z sodą i proszkiem do pieczenia. Dodaną mąkę z dodatkami wymieszać delikatnie łyżką lub mikserem na wolnych obrotach. Niedużą tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, Przelać kakaowe, surowe jeszcze ciasto do tortownicy. Gruszki obrać i pokroić w niezbyt dużą kostkę. Pokrojone gruszki przełożyć na wierzch surowego jeszcze ciasta przelanego do tortownicy. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 1 godzinę. Upieczone i ostygnięte ciasto oprószyć cukrem pudrem.