aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Kakaowe ciasto z brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Delikatny, kakaowy biszkopt z brzoskwiniami. Dzięki soczystym brzoskwiniom biszkopt wyszedł mokry, tak jak lubię.

Kakaowe ciasto z brzoskwiniami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kakaowe ciasto z brzoskwiniami

 

Sposób przygotowania:

Kakaowe ciasto z brzoskwiniami
Brzoskwinie obieramy ze skórki, oddzielamy od pestki i kroimy na mniejsze kawałki. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i miksujemy, aż uzyskamy białą masę jajeczną. Dodajemy kakao i chwilę miksujemy. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i chwilę mieszamy, aż składniki ładnie się połączą. Natłuszczoną tortownicę lekko obsypujemy bułką tartą. Wylewamy na nią nasze ciasto, na wierzch układamy brzoskwinie. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C na 35-40 minut. Po ostygnięciu wierzch możemy posypać cukrem pudrem.
Kakaowe ciasto z brzoskwiniami
Jajka ubijamy z cukrem, aż masa zrobi się biała.
Kakaowe ciasto z brzoskwiniami
Do zmiksowanych jajek dodajemy kakao i miksujemy.
Kakaowe ciasto z brzoskwiniami
Na końcu dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko mieszamy.
Kakaowe ciasto z brzoskwiniami
Ciasto wylewamy do tortownicy, na wierzch układamy brzoskwinie.

Tagi:

jajko tarta jajka