Sposób przygotowania:
Kakaowe muffinki z mandarynką
Do miski wsypać 2 szklanki mąki oraz cukier,proszek do pieczenia oraz oba rodzaje kakao.Wymieszać.Mandarynki umyć porządnie,osuszyć i zetrzeć do miski skórkę.Wymieszać. Do drugiej miski wlać mleko,wodę oraz olej. Dokładnie wycisnąć sok z mandarynki i dodać go do mokrych składników.Wbić jajka i wszystko dokładnie wymieszać. Przelać zawartość do miski z suchymi składnikami i szybko wymieszać. Jeśli ciasto będzie zbyt mokre wsypać jeszcze 2 łyżki mąki. Do każdej foremki silikonowej włożyć po 1,5 łyżki ciasta. Na ciasto położyć po 2 cząstki mandarynki i przykryć wszystko 1,5 łyżki ciasta. Piekarnik nagrzać do 200 st i piec muffinki około 20- 25 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Przed podaniem posypać obficie cukrem pudrem. Smacznego!
gusia1000
gosia56
monikaT83