Sposób przygotowania:
Kakaowe z masą cappucino
CIASTO KAKAOWE: Białka ubić, następnie dodać cukier i nadal ubijać. Później dodać żółtka i na wolniejszych obrotach ubić. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszać łyżką. Masę przełożyć na brytfannę i upiec w 180 st. przez ok. 30 minut. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić i przeciąć wzdłuż na pół. WKŁADKA KOKOSOWA: Białka ubić, dodać cukier, ubić. Wmieszać łyżką kokos. Powstałą masę przełożyć na brytfannę wysmarowaną margaryną i upiec w 180 st. przez ok. 25 minut. MASA CAPPUCCINO: Odlać trochę mleka. Resztę zagotować. W odlanej części wymieszać mąki, cukier, żółtka i jajko. Wymieszane, wlać do gotującego się mleka. Mieszać do zagotowania. Odstawić do ostudzenia. Margarynę utrzeć. Dodawać na zmianę kawę cappuccino (w proszku) oraz masę budyniową i spirytus. Miksować dość długo. Składanie: I połowa biszkopta- połowa masy- wkładka kokosowa- druga połowa masy- druga połowa biszkopta. Udekorować wedle uznania.