Sposób przygotowania:
Kakaowiec z galaretką
Składniki na biszkopta9 prócz kisielu i kakao) podzielic tak, aby do 2/3 dodać kakao, a do reszty kisiel. Białka ubic na sztywny puch. Pod koniec dodać cukier. Powoli wlewac po jednym żółtku cały czas miksując. Dodać przesitowaną makę z proszkiem. Do 2/3 dodac kakao. Do ½ dodac kisiel. Wymieszać. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.
Przygotowac galaretkę i odstawić do stężenia. Nastepnei pociąć lub zmiksowac na drobne kawałeczki.
Przygotować zelatynę ,a następnei ostudzić. Śmietane ubic na puch. Dodać cukier puder i zimną żelatynę,a następnei zmiksować.
Ciemnego biszkopta przeciac na pół. Bsizkopty przełożyć masą, a na wierzchu posypac jeszcze galaretką.
Przygotowac galaretkę i odstawić do stężenia. Nastepnei pociąć lub zmiksowac na drobne kawałeczki.
Przygotować zelatynę ,a następnei ostudzić. Śmietane ubic na puch. Dodać cukier puder i zimną żelatynę,a następnei zmiksować.
Ciemnego biszkopta przeciac na pół. Bsizkopty przełożyć masą, a na wierzchu posypac jeszcze galaretką.