Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Kakaowiec z galaretką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

czerwono-czarne smaczne ciasto

Kakaowiec z galaretką

Składniki:

Kakaowiec z galaretką

 

  • Biszkopty:
  • 9 jajek
  • 9 łyzek mąki
  • 9 łyzek cukru
  • 2 łyzeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyzki kakao
  • 1 kisiel truskawkowy
  • Masa:
  • 300 ml smietany 30%
  • 0,5 szklanki wody
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • 2 łyżeczki zelatyny
  • Galaretka truskawkowa

 

Sposób przygotowania:

Kakaowiec z galaretką
Składniki na biszkopta9 prócz kisielu i kakao) podzielic tak, aby do 2/3 dodać kakao, a do reszty kisiel. Białka ubic na sztywny puch. Pod koniec dodać cukier. Powoli wlewac po jednym żółtku cały czas miksując. Dodać przesitowaną makę z proszkiem. Do 2/3 dodac kakao. Do ½ dodac kisiel. Wymieszać. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.
Przygotowac galaretkę i odstawić do stężenia. Nastepnei pociąć lub zmiksowac na drobne kawałeczki.
Przygotować zelatynę ,a następnei ostudzić. Śmietane ubic na puch. Dodać cukier puder i zimną żelatynę,a następnei zmiksować.
Ciemnego biszkopta przeciac na pół. Bsizkopty przełożyć masą, a na wierzchu posypac jeszcze galaretką.