Sposób przygotowania:
Kakaowo - serowe ciasto
Do rondelka przełożyć 200g masła, połowę z całości cukru, 8 g cukru waniliowego, całość kakao i dolać do wszystkich składników 5 łyżek wody i nastawić rondelek na podgrzewanie. Podgrzewać wszystkie składniki do momentu ich rozpuszczenia i połączenia się ze sobą. Podgrzane składniki odstawić do przestudzenia, a następnie gdy kakaowa masa będzie chłodniejsza zmiksować ją z żółtkami z 4 jajek i całością mąki oraz proszku do pieczenia. Oddzielone białka z 4 jajek ubić na sztywną pianę, którą następnie wmieszać delikatnie za pomocą łyżki do kakaowej masy. W ten sposób mamy już gotową kakaową warstwę ciasta. Blaszkę o wielkości 24x28 wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wyścielonej papierem blaszki przelać kakaową warstwę ciasta, a następnie przejść do przygotowania warstwy serowej. 100 g miękkiego masła zmiksować z całą zawartością białego sera i śmietankowym budyniem. Podczas miksowania sera z masłem i budyniem porcjami dodawać pozostałe 250 g cukru i 4 jajka. Przelać gotową, utartą mikserem masę serową do blaszki na wierzch masy kakaowej. Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 195 stopni i piec ciasto przez około 1 godzinę.