Sposób przygotowania:
Serowe ciasto z brzoskwiniami
Spód: Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy na sztywną pianę razem z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodajemy żółtka oraz przesiane obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia ikakao, Ciasto wlewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 175 stopni. Masa serowa: Ser ( ja używam takiego z wiaderka półtłustego) ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie łączymy z ubitą na sztywno śmietaną kremówką oraz żelatyną rozpuszczoną w trochę wody. Tak przygotowana masę wlewamy na wystudzony biszkopt i pozostawiamy do stężenia. Wierzch: Brzoskwinie zalewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki, a następnie kroimy w kostkę. Wkładamy do rondelka, dodajemy cukier i wodę i dusimy na wolnym ogniu chwilkę aby owoce zmiękły. Zdejmujemy z ognia i dodajemy galaretkę. Mieszamy aż się całkowicie rozpuści . Gdy zacznie tężeć wlewamy na wierzch ciasta i pozostawiamy do całkowitego stężenia.