iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Rolada z kremem kakaowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Rolada z kremem kakaowym - szybka i smaczna

Rolada z kremem kakaowym

Składniki:

Rolada z kremem kakaowym

 

 

Sposób przygotowania:

Rolada z kremem kakaowym
Jajka rozbijamy. Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru. Żółtka mieszamy z wodą . Mąki przesiewamy dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenia i dodajemy pomału do białek wraz z pomieszanymi żółtkami. Lekko mieszamy i wylewamy ciasto na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 25 min. Ciepłą zwijamy w mokrą ściereczkę tworząc roladę . Odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno z kakao i cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach gorącej wody- mieszamy studzimy i dodajemy do masy. Miksujemy. Zimny biszkopt rozwijamy smarujemy kremem i zwijamy. Owijamy streczem i wstawiamy do lodówki na parę godzin.