Sposób przygotowania:
Rolada z kremem kakaowym
Jajka rozbijamy. Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru. Żółtka mieszamy z wodą . Mąki przesiewamy dodajemy łyżeczkę proszku do pieczenia i dodajemy pomału do białek wraz z pomieszanymi żółtkami. Lekko mieszamy i wylewamy ciasto na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 25 min. Ciepłą zwijamy w mokrą ściereczkę tworząc roladę . Odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno z kakao i cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w 4 łyżkach gorącej wody- mieszamy studzimy i dodajemy do masy. Miksujemy. Zimny biszkopt rozwijamy smarujemy kremem i zwijamy. Owijamy streczem i wstawiamy do lodówki na parę godzin.
marietta
kołczu