Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kalafior markiz

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

kalafior oczyścić, opłukać w zakwaszonej octem wodzie. Następnie włożyć do

Kalafior markiz

Składniki:

Kalafior markiz

 

Sposób przygotowania:

Kalafior markiz
kalafior oczyścić, opłukać w zakwaszonej octem wodzie. Następnie włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru, ugotować na półmiękko bez przykrycia. Po ugotowaniu wyjąć, podzielić na części. Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, zetrzeć. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, wymieszać z jajkami, koniakiem, solą i pieprzem. Części kalafiora posypać mąką, wkładać do jajek, wyjmować widelcem, oprószyć migdałami i smażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.