oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Kalafior z jajkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kalafior z jajkami... Przed podaniem posypać posiekaną natką.

Kalafior z jajkami

Składniki:

Kalafior z jajkami

 

Sposób przygotowania:

Kalafior z jajkami
Kalafiory oczyścić, umyć, włożyć do dużej ilości wrzącej wody z dodatkiem mleka, soli, cukru i gałki muszkatołowej. Podczas gotowania kalafiory odwrócić. Miękkie wyjąć z wrzątku, osączyć. 3 jajka ugotowane na twardo posiekać. Tartą bułkę przyrumienić bez tłuszczu na suchej patelni. Masło roztopić. Kalafiory ułożyć na półmisku, posypać siekanymi jajkami, zrumienioną tartą bułką i polać równomiernie masłem. Oprószyć siekaną natką.