motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Kalafiorowa na udźcu z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa kalafiorowa z jarzynami

Kalafiorowa na udźcu z indyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kalafiorowa na udźcu z indyka

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorowa na udźcu z indyka
Mięso myjemy, dajemy do garnka z wodą i gotujemy. Jak woda będzie się gotować dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, pieprz. W tym czasie obieramy jarzyny i kroimy w kostkę. Umytego kalafiora dzielimy na różyczki. Ziemniaki kroimy w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do zupy i gotujemy pod przykryciem do miękkości. Jak mięso będzie miękkie wyciągamy, chłodzimy i kroimy na małe kawałki. Pokrojone mięso wrzucamy do zupy razem z posiekaną pietruszką, doprawiamy do smaku. Na koniec zabielamy śmietaną.
Kalafiorowa na udźcu z indyka
Wszystkie jarzyny obieramy, myjemy i kroimy w kostkę
Kalafiorowa na udźcu z indyka
Obrane ziemniaki myjemy i kroimy w dużą kostkę
Kalafiorowa na udźcu z indyka
Mięso zalewamy wodą. Dodajemy liście laurowe, pieprz i ziele. Gotujemy pod przykryciem
Kalafiorowa na udźcu z indyka
Umyty kalafior dzielimy na różyczki. Wszystkie jarzyny wrzucamy do garnka z mięsem i gotujemy do miękkości. Doprawiamy a na koniec zabielamy śmietaną.

Tagi:

indyk kalafior