Sposób przygotowania:
Kalafiorowy krem
Kalafior obieramy z liści myjemy dzielimy na mniejsze różyczki.Ziemniaki oskrzybać z cienkiej skórki umyć pokroić w gruba kostke .Marchew oskrzybać lub dobrze umyć tylko pokroić w słupki na cztery części.
Przygotowane warzywa włożyć do garnka i zalać dwiema szklankami mleka rozcieńczonego dwiema szklankami wody. Dodać listek laurowy lekko posolić do smaku i gotować jarzyny do miękkości.
Łyżką cedzakową wyjać częsć różyczek kalafiora do dekoracji marchewkę również ,listek laurowy wyjąć i wyrzucić.
Zupę zmiksować blenderem na krem wrzucić serek topiony wlać resztę mleka i ponowanie zagotować.
Doprawić do smaku solą pieprzem dodać masło i mieszać cały czas aż sie rozpuści. Rozlać gorącą zupę do talerzy udekorować różyczkami kalafiora posypać siekanym szczypiorem i pokrojoną marchewką .
Życzę smacznego!
Przygotowane warzywa włożyć do garnka i zalać dwiema szklankami mleka rozcieńczonego dwiema szklankami wody. Dodać listek laurowy lekko posolić do smaku i gotować jarzyny do miękkości.
Łyżką cedzakową wyjać częsć różyczek kalafiora do dekoracji marchewkę również ,listek laurowy wyjąć i wyrzucić.
Zupę zmiksować blenderem na krem wrzucić serek topiony wlać resztę mleka i ponowanie zagotować.
Doprawić do smaku solą pieprzem dodać masło i mieszać cały czas aż sie rozpuści. Rozlać gorącą zupę do talerzy udekorować różyczkami kalafiora posypać siekanym szczypiorem i pokrojoną marchewką .
Życzę smacznego!