Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kalafiory zapiekane pod sosem pomidorowym

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kalafiory oczyścić, opłukać, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Formę do

Kalafiory zapiekane pod sosem pomidorowym

Składniki:

Kalafiory zapiekane pod sosem pomidorowym

 

Sposób przygotowania:

Kalafiory zapiekane pod sosem pomidorowym
Kalafiory oczyścić, opłukać, ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru. Formę do zapiekania wysmarować tłuszczem, układać najpierw odcięte głąbiki kalafiorów pokrajane w kostkę a następnie różyczki kalafiorów. Zalać gęstym sosem pomidorowym, posypać startym serem i zapiekać w dość gorącym piekarniku (180 st) ok 20 minut.