Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kalmary w pomidorach

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Oczyszczone i przygotowane kalmary smażyć na rozgrzanym tłuszczu kilka chwil. Dodać do

Kalmary w pomidorach

Składniki:

Kalmary w pomidorach

 

  • 40 dag kalmarów
  • 15 dag łagodnego zółtego sera
  • 4 dojrzałe pomidory
  • 100 ml białego wina
  • 4 łyzki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka oregano
  • pieprz ziołowy

Sposób przygotowania:

Kalmary w pomidorach
Oczyszczone i przygotowane kalmary smażyć na rozgrzanym tłuszczu kilka chwil. Dodać do nich obrane ze skórki i zgniecione widelcem pomidory, doprawić pieprzem ziołowym i oregano. Przełozyć do rondla, zalać winem i dusić 20 min. Przed podaniem posypać startym serem.

Tagi:

sery ser