Sposób przygotowania:
Kanapki z indykiem
Pierś z indyka umyć , osuszyć i natrzeć solą oraz posmarować 2 łyżkami margaryny .Owinąć folią aluminiową
i piec w piekarniku do miękkości do temperatury 200 C
potem ochłodzić .Zimną pierś pokroić ukośnie na plastry o grubości ze 2 mm.
Sałatę umyć osuszyć , Brzoskwinie wyjąć z Kompotu ,osączyć ,pokroić na plasterki
Liski bazylii umyć ,osuszyć
Kromki chleba posmarować bardzo cienko margaryną
Na każdej z nich ułożyć sałatę ( po 1 liściu)
a na sałatę położyć dwa plasterki indyka
.
potem możemy ozdobić kanapki plasterkami brzoskwiń najlepiej w formacie wachlarza oraz odrobiną borówek
w miejscu rozchylenia się wachlarza oraz ozdobić listkami bazylii .
i piec w piekarniku do miękkości do temperatury 200 C
potem ochłodzić .Zimną pierś pokroić ukośnie na plastry o grubości ze 2 mm.
Sałatę umyć osuszyć , Brzoskwinie wyjąć z Kompotu ,osączyć ,pokroić na plasterki
Liski bazylii umyć ,osuszyć
Kromki chleba posmarować bardzo cienko margaryną
Na każdej z nich ułożyć sałatę ( po 1 liściu)
a na sałatę położyć dwa plasterki indyka
.
potem możemy ozdobić kanapki plasterkami brzoskwiń najlepiej w formacie wachlarza oraz odrobiną borówek
w miejscu rozchylenia się wachlarza oraz ozdobić listkami bazylii .