goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Kanie al'a schabowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tak przygotowane kanie są wyjątkowo smaczne. Wcześniej warto je namoczyć w mleku. Dodatkowo można doprawić je wegetą.

Kanie al'a schabowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kanie al'a schabowy

 

Sposób przygotowania:

Kanie al'a schabowy
Oczyszczone dokładnie grzyby myjemy pod bieżącą wodą. Następnie moczymy je w mleku by były bardziej soczyste i miękkie przez około 10 minut. Osączmy z mleka i panierujemy w kolejności: mąka, rozmącone jajka i bułka tarta. Kapelusze kań smażymy na rozgrzanym maśle z oby stron. Lepsze niż schabowe :) Smacznego! 
Kanie al'a schabowy
Oczyszczone dokładnie grzyby myjemy pod bieżącą wodą
Kanie al'a schabowy
Kapelusze kań smażymy na rozgrzanym maśle z oby stron