Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Kanie smażone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zamiast kotletów schabowych,kotlety grzybowe

Kanie smażone Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kanie smażone

 

Sposób przygotowania:

Kanie smażone
Zamiast kotletów schabowych,kotlety grzybowe . Kapelusze kani oczyścić przełożyć do miski,zalać mlekiem,odstawić do namoczenia na około 1,5 godz. Odcedzić kanie na sicie,osączyć. Obtaczać w mące,roztrzepanym jajku z solą i pieprzem. Panierować kanie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać tłuszcz,smażyć kanie z obu stron na złoty kolor. Podawać na gorąco z pieczywem.
Kanie smażone
Kanie wymoczone w mleku odcedzone opanierowane

Tagi:

jajko tarta jajka