Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kanie jak kotlety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Grzyby kanie panierowane w pszennej mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej, następnie usmażone na rozgrzanym tłuszczu...

Kanie jak kotlety

Składniki:

Kanie jak kotlety

 

Sposób przygotowania:

Kanie jak kotlety
Grzyby oczyścić, pozbawić nóg, opłukać i osuszyć. Jajka wbić do miseczki i rozbełtać. Grzyby obtaczać w mące, maczać w jajkach i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać trochę oleju lub masła. Na rozgrzany tłuszcz kłaść grzyby w panierce, oprószyć solą i pieprzem. Grzyby smażyć na rumiano z obu stron.

Tagi:

jajko tarta jajka