basia4ab

basia4ab

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

Kanie w panierce usmażone na masełku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Właśnie nazbierałam bardzo dużo kań i postanowiłam usmażyć.Kanie tak przyrządzone są bardzo dobre, a przyprawy dodają im smaku i aromatu.

Kanie w panierce usmażone na masełku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kanie w panierce usmażone na masełku

 

  • kanie leśne 8 szt
  • jajka całe 6 szt
  • jarzynka 2 szczypty
  • pieprz mielony 2 szczypty
  • sól według uznania
  • majeranek 1 szczypta
  • tymianek 1 szczypta
  • masło 1 kostka
  • bułka tarta 3 garście

 

Sposób przygotowania:

Kanie w panierce usmażone na masełku
Jajka ubijam dokładnie z wszystkimi przyprawami, dodanymi do smaku i według uznania.Kanie płuczę, odsączam zanurzam w jajku, obtaczam w bułce tartej i smażę na rozgrzanym masełku. Życzę smacznego.
Kanie w panierce usmażone na masełku
Smażona kania na rozgrzanym masełku w panierce na ppatelni
Kanie w panierce usmażone na masełku
Kania wypłukana,odsączona w utrzepanym jajku z przyprawami
Kanie w panierce usmażone na masełku
Jajka w całości utrzepane do kań już z wszystkimi przyprawami

Tagi:

jajko tarta jajka