beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Kanie w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kanie troszkę inaczej.Oczywiście kania jako grzyb.

Kanie w zalewie

Składniki:

Kanie w zalewie

 

 

  • Zalewa

 

  • woda 1 litr
  • ocet 10-12 łyżek
  • koncentrat pomidorowy 4-5 łyżek
  • cukier 6 łyżek
  • sól 1 łyżka
  • ketchup 7-8 łyżek
  • ziele angielskie 3-4 szt
  • liść laurowy 2-3 szt

 

  • Dodatkowo

 

  • ogórki konserwowe 3-4 szt
  • cebula 2 duże szt

Sposób przygotowania:

Kanie w zalewie
Kapelusze kani trzeba oczyścić, opłukać, osuszyć i pokroić na części. Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Z podanych składników gotujemy zalewę. Ogórki i cebulę kroimy na plastry. Układamy warstwami; kanie, ogórki z cebulą kanie ogórki z cebulą i tak dalej. Całość zalewamy gorącą zalewą. Odstawiamy do wystudzenia. Wystudzone wstawiamy do lodówki. Podajemy następnego dnia gdy grzyby wchłoną zalewę.

Tagi:

jajko tarta jajka