Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kapuściana zupa z kiełbasą i ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa kapuściana z ziemniakami jest smaczna i zdrowa

Kapuściana zupa z kiełbasą i ziemniakami

Składniki:

Kapuściana zupa z kiełbasą i ziemniakami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuściana zupa z kiełbasą i ziemniakami
Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w pół krążki. Ziemniaki i marchewki obrać, pokroić w talarki. Cebulę zeszklić w 5 dag margaryny, dodać warzywa (kapustę, marchew, ziemniaki), przyprawy, wlać pół litra wody z rozpuszczoną kostką rosołową, wymieszać. Dusić pod przykryciem około 40 minut. Kiełbasę pokroić w plasterki i obrumienić na pozostałej margarynie, połączyć z zupą. Pod koniec dodać gałkę muszkatołową, przyprawić do smaku solą i pieprzem.