katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1629]

Kapuściane kotleciki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 1

Kotleciki są prostym sposobem na wykorzystanie końcówki główki kapusty gdy pozostaje nam od gołąbków.

Kapuściane kotleciki

Składniki:

Kapuściane kotleciki

 

Sposób przygotowania:

Kapuściane kotleciki
Duże kawałki kapusty(ja końcówkę od gołąbków) gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i drobno kroimy. Cebulę tez drobno kroimy i rumienimy na oleju. Ugotowaną kapustę wyjmujemy, osączamy.

Gdy kapusta wystygnie dodajemy jajko, cebule i kopiastą łyżkę tartej bułki. Wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku.

Z masy formujemy kotleciki, panierujemy w tartej bułce i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano.