Sposób przygotowania:
Kapuśniaczek na filecie
Marchewki i pietruszki obieramy i kroimy na drobne kawałki. Dodajemy pokrojonego w plasterki pora i filet z kurczaka, zalewamy wodą i zagotowujemy. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę i gotujemy w osobnym garnku do miękkości po czym odcedzamy. Kapustę płuczemy, kroimy na drobniejsze kawałki i dodajemy do garnka. Dodajemy ziele, liście, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i gotujemy do miękkości kapusty. Pod koniec gotowania wrzucamy obrane pieczarki. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami. Ziemniaki możemy gotować razem z zupą.
![Kapuśniaczek na filecie Kapuśniaczek na filecie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusniaczek-na-filecie-254719.jpg)
![Kapuśniaczek na filecie Kapuśniaczek na filecie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusniaczek-na-filecie-254720.jpg)
![Kapuśniaczek na filecie Kapuśniaczek na filecie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusniaczek-na-filecie-254721.jpg)
![Kapuśniaczek na filecie Kapuśniaczek na filecie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusniaczek-na-filecie-254722.jpg)