mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Kapuśniaczek na jogurcie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciekawy pomysł i bardzo ciekawy smak

Kapuśniaczek na jogurcie

Składniki:

Kapuśniaczek na jogurcie

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczek na jogurcie
Kapustę kiszoną ugotować do miękkości z zielem angielskim i liściem laurowym. Ziemniaka obrać, umyć i ugotować. Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. Ostudzić ziemniaka, kapustę osączyć - zachować wywar!!! i ostudzić. Ziemniaka przetrzeć na tarce. W garnku rozgrzać masło. Poddusić cebulę, kapustę kiszoną i ziemniaki. Dodać cukier. Wlać 500ml wywaru z kapusty. Wymieszać, zagotować. Gotować na średnim ogniu 5minut. Zmniejszyć ogień, wlać jogurt, wymieszać, podgotować jeszcze chwilkę. Doprawić solą i pieprzem, podawać.