Sposób przygotowania:
Kapuśniaczek wg Magda2601
Kapustę pokroić na ćwiartki, z każdej usunąć głąb i drobno poszatkować. Jedną cebulę i boczek pokroić w kostkę, ze-
szklić na ttuszcz;tl Dodać kapustę i podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając,do chwili gdy kapusta nieco zmięknie. Warzywa z boczkięm zalać pięcioma szklankami gorącej wody z dodatkiem przyprawy warzywnej. Pozostałę cebule przekroi na połówki i każdą naszpikować goździkiem.
Razem z przyprawami i połową zieleniny dodać do zupy. Gotować na niewielkim ogniuu około 30 minut. Ziemniaki obrać,
pokroić w niewielką kostkę, dodać do zupy i gotować do miękkości' Wyjąć przyprawy i cebulę, ewentualnie doprawić. Przed po podanięm obficie posypać pozostałą zieleniną.
szklić na ttuszcz;tl Dodać kapustę i podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając,do chwili gdy kapusta nieco zmięknie. Warzywa z boczkięm zalać pięcioma szklankami gorącej wody z dodatkiem przyprawy warzywnej. Pozostałę cebule przekroi na połówki i każdą naszpikować goździkiem.
Razem z przyprawami i połową zieleniny dodać do zupy. Gotować na niewielkim ogniuu około 30 minut. Ziemniaki obrać,
pokroić w niewielką kostkę, dodać do zupy i gotować do miękkości' Wyjąć przyprawy i cebulę, ewentualnie doprawić. Przed po podanięm obficie posypać pozostałą zieleniną.