Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapuśniaczki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pracochłonne ale warto dla nich poświęcić swój czas

Kapuśniaczki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapuśniaczki

 

  • 2 opakowania ciasto francuskie,
  • 50 dag kapusta kiszona,
  • 2 dag grzyby suszone,
  • 2 łyżki smalec,
  • 1 szt cebula,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • kminek,
  • 1 szt jajko

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczki
Kapustę włożyć do garnka, zalać szklanką wody, zalać szklanką wody, dodać pokruszone suszone grzybki, gotować do miękkości. Na patelni rozgrzać smalec, zrumienić posiekaną cebulkę. Gdy kapusta będzie miękka, odlać wodę, kapustę posiekać, włożyć do cebuli i chwilę smażyć. Przyprawić do smaku. Ciasto francuskie pociąć na paski, nakładać farsz, zwijać w rulony. Posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kminkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika, piec na jasno złoty kolor.
Kapuśniaczki
Etap 1
Kapuśniaczki
Etap 2