Sposób przygotowania:
Kapuśniaczki z pieczarkami, kapustą, słonecznikiem
1. Pieczarki oraz cebulę kroję w kostkę. Na oliwie podsmażam pieczarki razem z cebulą.
Dodaję kapustę kiszoną oraz liście laurowe, ziele angielskie i kminek.
Całość podlewam wodą i duszę około 40 minut. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
2. Ciasto francuskie rozwijam. Na brzegu nakładam wzdłuż porcję farszu. Ciasto zwijam 2x. Pozostałe ciasto odcinam. Rulon z farszem kroję na 3cm kawałki.
3. Kawałki ciasta układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję rozkłóconym jajkiem i posypuję ziarnami słonecznika. Kapuśniaczki piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaję kapustę kiszoną oraz liście laurowe, ziele angielskie i kminek.
Całość podlewam wodą i duszę około 40 minut. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
2. Ciasto francuskie rozwijam. Na brzegu nakładam wzdłuż porcję farszu. Ciasto zwijam 2x. Pozostałe ciasto odcinam. Rulon z farszem kroję na 3cm kawałki.
3. Kawałki ciasta układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję rozkłóconym jajkiem i posypuję ziarnami słonecznika. Kapuśniaczki piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
zbysiowa
SylaUla