Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Kapuśniaczki z pieczarkami, kapustą, słonecznikiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Francuskie kapuśniaczki z kapustą kiszoną, pieczarkami i słonecznikiem- są szybkie i łatwe do przygotowania.

Kapuśniaczki z pieczarkami, kapustą, słonecznikiem

Składniki:

Kapuśniaczki z pieczarkami, kapustą, słonecznikiem

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczki z pieczarkami, kapustą, słonecznikiem
1. Pieczarki oraz cebulę kroję w kostkę. Na oliwie podsmażam pieczarki razem z cebulą. 

Dodaję kapustę kiszoną oraz liście laurowe, ziele angielskie i kminek.

Całość podlewam wodą i duszę około 40 minut. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.

2. Ciasto francuskie rozwijam. Na brzegu nakładam wzdłuż porcję farszu. Ciasto zwijam 2x. Pozostałe ciasto odcinam. Rulon z farszem kroję na 3cm kawałki.

3. Kawałki ciasta układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smaruję rozkłóconym jajkiem i posypuję ziarnami słonecznika. Kapuśniaczki piekę około 30 minut w temperaturze 180 stopni.